YaraAmplix OPTIVI on 100 % kasviperäinen biostimulanttituote, joka sisältää vapaita aminohappoja ja peptidejä. Se vähentää kasvien sääolosuhteista johtuvaa stressiä, lisää juurten ja kasvin kasvua ja parantaa typenkäytön tehokkuutta. Tuote sopii kaikille kasveille, myös luomuviljelyyn. Liuos on helppo käyttää ja sekoittaa lehtilannosten ja kasvinsuojeluaineiden kanssa. Sekoitettavuuden voit tarkistaa Tankmix.com sivustolta.
Ravinnesisältö:
- 100 % kasviperäinen biostimulantti
- Kokonaistyppi (N) 53 g/l (4,5 %)
- Orgaaninen hiili 210 g/l (18 %)
Nettopaino: 1,17 kg/l
Pakkauskoko
10 L, tukkupakkaus 20 L
Kasvikohtaiset käyttömäärät
Vesimäärä peltokasveilla 150–200 l/ha.
Viljat
1–2 l/ha viljojen 4-lehtiasteelta alkaen. Toista tarpeen mukaan pensomis-, korrenkasvu- tai lippulehtivaiheessa.
Öljykasvit
1–2 l/ha 4–6-lehtiasteelta alkaen. Toista tarpeen mukaan korrenkasvu- tai lippulehtivaiheessa.
Nurmet:
1-2 l/ha kun kasvusto 15 cm korkea, vähintään 10 päivää ennen sadonkorjuuta tai laiduntamista. Käsittely voidaan uusia ennen jokaista sadonkorjuuta kun kasvusto on 15 cm korkea.
Herne ja pavut
1–2 l/ha 4–6-lehtiasteelta alkaen. Toista tarpeen mukaan 10–14 päivän välein, viimeistään palon täyttymisvaiheessa.
Muut peltokasvit
1–2 l/ha. Toista tarpeen mukaan 10–14 päivän välein.
Peruna
1,5–2 l/ha mukulan täyttymisvaiheessa. Toista tarvittaessa kahden viikon välein.
Sokerijuurikas ja muut juurivihannekset
1–2 l/ha 4–6-lehtiasteelta alkaen. Toista tarpeen mukaan rivien täyttymisen aikaan, noin 2 viikkoa edellisestä käsittelystä. Vesimäärä 200 l/ha.
Kaalit
1-2 l/ha 4–6-lehtiasteelta alkaen. Tee 3–4 käsittelyä tarpeen mukaan 10–14 päivän välein.
Vesimäärä vähintään 200 l/ha.
Porkkana ja palsternakka
1–2 l/ha, 2–3 käsittelyä tarpeen mukaan 10–14 päivän välein.
Vesimäärä vähintään 200 l/ha.
Sipuli
(katso purjo: yara.fi/yaravita)
1-2 l/ha 3–4-lehtiasteelta alkaen. Toista tarpeen mukaan 3–4 kertaa 10–14 päivän välein.
Vesimäärä vähintään 200 l/ha.
Omena:
1,5-2 l/ha, 4-5 käsittelyä kriittisissä kasvuvaiheissa 7-14 päivän välein varhaiseen raakilevaiheeseen asti. Vesimäärä vähintään 500 l/ha.
Mansikka ja vadelma:
1,5-2 l/ha, 4-5 käsittelyä kriittisissä kasvuvaiheissa 7-14 päivän välein varhaiseen raakilevaiheeseen asti. Mansikka: vesimäärä vähintään 500 l/ha. Vadelma: vesimäärä vähintään 200 l/ha.
Kasvihuone/tunneli
1–2 l/ha, 4–5 käsittelyä.
Kasteluveden vähimmäismäärä 1000 l/ha/kerta eli laimennussuhteella 0,2 % (esim. 2 litraa tuotetta 1000 litrassa vettä/ha).