Pinja-syysvehnä, maalaji HtS (erm), pH 5,4
Kylvöpäivä 10.9.2023, kylvölannoitus YaraMila Y 6 197kg/ha. Esikasvi kevätvehnä.
10.6.
Myös Löytyssä käytiin viimeisellä mittauskierroksella, tähkät olivat tulleet jo esiin. Vettä oli sadellut viimeisen viikon aikana vielä 11 mm, joka varmasti on tarpeen jyvien täyttymisen suhteen. Typpeäkin kasvusto oli loppukirin aikana ottanut vielä n. 20kg ja kieltämättä kasvusto näytti kyllä paljon vehreämmältä kuin viikko sitten. Löytystäkin otetaan satonäytteet ennen puinteja, jotta saadaan tietoa satotasosta ja laaduista. Ei muuta kuin odotellaan ensi vuoden mittauksia!
3.6.
Löytyssäkin oli tullut vettä ihan mukavasti kun mittariin oli kertynyt 19mm viikon aikana. Pellosta huomaa hyvin, että valtaosin kasvua rajoittava tekijä on taas kerran ollut vesi. Viikon takaiseen kasvukehitys on ollut myös täällä nopeaa, valtaosassa pääversoja alkaa olla lippulehti jo täysin avautunut. Tähkät kumminkin ovat oikein hyvän mittaisia joten tämäkin pelto saattaa yllättää vielä syksyllä. Täällä mitataan viikon päästä vielä varmasti ja mielenkiinnolla odotetaan mitä nuo sateet vaikuttivat typenottoon.
27.5
Löytyssä oli myös kertynyt vesimittarin pohjalle vähän vettä. Kuitenkin vain pari milliä, mutta sekin näkyi kasvustossa. Väri oli hiukan tummunut ja typpeäkin kasvusto oli ottanut noin 4–5 kg edellisestä viikosta, mutta potentiaalia olisi huimasti enemmän, kunhan vain täälläkin sataisi. Jatketaan taas ensi viikolla.
20.5.
Löytyssä vähän samaa vaivaa kuin Elimäellä, eli kuivuutta myös täällä. Pientä vaalentumaa alkaa pellossa näkymään. Näkee, että potentiaalia vielä olisi, kunhan tulisi vettä. Edellisestä mittauksesta kuitenkin typenotto kasvanut 8–10 kg talous- ja ylilannoitusruuduilla. Silti tuntuu, että kasvien kehitys hiukan pysähtynyt.
13.5.
Löytyssäkin oli kesän ensimmäiset mittaukset, ja päästiin testaamaan, että ainakin mittari toimii talven jäljiltä. Myös täällä kasvusto on talvehtinut hyvin, ja näyttää todella hyvältä ja tasaiselta. Vehnät on lannoitettu kevään aikana jo kahteen kertaan ja nollaruutukin erottuu jo hiuksen hienosti värin perusteella. Ja onhan talousviljelmän puoli ottanut 4–5 kg typpeä enemmän nollaruutuun nähden. Nyt lämpöä ja kosteutta peliin, niin hyvä tulee.