Typpi vaikuttaa ravinteista eniten satotasoon. Se on useiden solun osien ja viherhiukkasten keskeinen rakennusaine ja toimintaan vaikuttava alkuaine. Typen puutteesta kärsivät kasvit kasvavat hitaasti. Niiden väri on vaaleanvihreä tai jopa kellertävä.
![Optimaalinen juurikkaan typpilannoitustaso on maaljista ja multavuudesta riippuen 110–140 kg/ha. Optimityppisato sokerisadon kannalta on pienempi kuin juurisadon optimilannoitustaso]()
Tehokkain typpilannoitustapa on sijoituslannoitus keväällä noin 5 cm päähän siemenestä. Sijoituslannoitus parantaa satoa ja lannoituksen tehoa. Toisin sanoen pienemmällä typpimäärällä saadaan suurempi sato, kuin lannoitteiden pintalevityksellä.
![Typpilannoituksen kasvattaminen yli suositusten laskee yleensä sokeripitoisuutta. Typpilannoituksen lisääminen voi alentaa sokerijuurikkaan sokeripitoisuutta]()
Starttilannoituksella voidaan antaa yhdessä fosforin kanssa pieniä määriä 1–3 kg/ha typpeä pienen taimen tarpeeseen. Starttilannoituksen on todettu lisäävän sokerijuurikkaan alkukehityksen nopeutta ja satotasoa.
![Typpilannoituksen jakaminen YaraLiva-lannoitteella ei alenna sokeripitoisuutta. Typpilannoituksen jakaminen YaraLiva-lannoitteilla ei alenna sokerijuurikkaan sokeripitoisuutta]()
Kasvukauden aikainen typpilannoitus lisää satoa ilman että sokeripitoisuus kärsii, jos typpilannoitus tehdään riittävän aikaisin. Oikea ajankohta lisätyppilannoitukselle on selvästi ennen rivivälin umpeutumista eli käytännössä useimmiten ennen juhannusta.
![Typpilannoituksen jakaminen (YaraMila + YaraLiva) nostaa juurikkaan satoa. Typpilannoituksen jako nostaa sokerijuurikkaan satotasoa]()