YaraSuna BOREA PLUS

YaraSuna® BOREA PLUS -boorilannoite on boorinpuutoksesta kärsivien kivennäis-ja turvemaiden metsien tuhkapohjainen hivenravinnelannoite.

Käyttösuosituksen mukaisesti lannoitettaessa puutos korjaantuu jo ensimmäisenä kasvukautena ja boorin saatavuus saadaan kohoamaan optimaaliselle tasolle. Vakavia kasvu- ja laatutappiota puustossa aiheuttavan boorinpuutoksen torjunnassa ei kannata viivytellä. Boorilannoitus on syytä tehdä metsässä jo istutuksen yhteydessä tai taimikkovaiheessa. 

Tuhkaan sekoitettuna boori liukenee hitaasti, joten tuotteen käyttö on kaikkina vuodenaikoina helppoa ja turvallista. Riski boorin liian suuresta annostuksesta aiheutuvaan myrkytykseen on näin huolellisesti käytettynä hyvin pieni.

Tuotetiedot

Lannoite sisältää luonnostaan sivu- ja hivenravinteita sekä fosforia pidättäviä rauta- ja alumiiniyhdisteitä. Ravinteet liukenevat tuotteesta hitaasti, joten sitä voi levittää vesistöjä tai kasvuvaikutusta vaarantamatta ympäri vuoden. Rakeisella lannoitteella varmistat työn laadun ja hyvän kasvun.

Vakavia kasvutappioita ja laatuvaurioita aiheuttavan boorinpuutoksen torjunnassa ei kannata viivytellä. Boorilannoitus  olisi syytä tehdä jo taimikkovaiheessa 
tai nuoreen kasvatusmetsään, jota ei ole  vielä harvennettu. 
Hidasliukoisuuden ansiosta tuotetta voi levittää ympäri vuoden.

Suosituskäyttömäärä metsälannoituksessa 200-250 kg/ha. 
Käyttömäärä saa olla korkeintaan 250 kg/ha, mikäli boorinpuutosta ei ole todettu maaperä-, neulas- tai lehtianalyysillä. Käyttömäärän voi nostaa 400 kg/ha tasoon saakka, jos boorinpuutos on todettu maaperä-, neulas-, tai lehtianalyysillä.

Raaka-aineet:
Puun ja turpeen tuhka, natriumtetraboraatti

Käyttömäärä:
200–400 kg/ha (metsänkasvatus)

Boori (B) 1 %
Fosfori (P) 1,1 %
Kalium (K) 2,5 %
Käyttöaika 12 kk
Rakeisuus 2–8 mm > 80 % kokonaismassasta

Toimituskosteus: 20 %

Toimitustapa: 700 kg tai 1000 kg suursäkki 

Toimituspaikka: Nokia

HUOM! Uuden Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen lannoitevalmisteista (964/2023) mukaisesti lannoitteiden ravinnearvot ilmoitetaan nykyään massaosuudesta, eikä enää kuiva-aineen osuudesta kuten aikaisemmin. Lannoitteen ravinnepitoisuudet ovat  pysyneet samoina, mutta ilmoitusperiaate on muuttunut.